Preskočiť na hlavný obsah

Reagovanie vs. Vytváranie

Prvým základným zdrojom tohto príspevku je 6 minutové video z dielne Collective Evolution s názvom: IMPORTANT MESSAGE: Reacting Vs. Creating - Dôležitá správa: Reagovanie vs. Vytváranie.
http://youtu.be/JwcUvvWvNjE



Členka Collective Evolution hovorí ...

Nastáva posun, celosvetová / globálna zmena, po ktorej evidentne túžia zástupy ľudí. Práve teraz sa nachádzame v štádiu reakcie na problém. Reagujeme. Zistili sme, že problém existuje a snažíme sa na neho správne zareagovať. Po celom svete práve v týchto dňoch prebieha množstvo protestov. Ľudia spoločne dvíhajú hlas a zatvárajú päste.

Hlavnou pozitívnou stránkou tohto javu je, že sa ľudia vôbec prebúdzajú a že ich počet rastie. Pred nedávnom nemali o tejto zmene ani potuchy, ale dnes už vedia a vnímajú, že sa deje niečo špeciálne.

Otázka znie, ako - akým spôsobom pretvoríme dnešnú prtítomnosť na novú realitu, ktorá bude fungovať pre každého.

1. krok je vidieť problém.
2. krok je na tento problém reagovať
3. ? 

Je prirodzené reagovať hnevom.. prebudíte a uvedomíte si, že vás oklamali. Je to šok!
Ale čo je ďalším krokom? Čo máme robiť ďalej? Nemôžeme iba reagovať, pretože reakcia je cyklus. Je to kolobeh, počas ktorého iba reagujeme na veci a javy, ktoré vidíme. To nás nikam neposunie.
Zabudli sme, že vôkol nás je svet plný možností. Zabúdame tvoriť.

Reagovanie vs. Vytváranie

Samozrejme, najskôr obvnime mocných sveta, Iluminátov a finančné skupiny. Ale to celé nie je iba ich vina, je to o systéme, ktorému my všetci dávame svoj hlas.


"We have to stop human creativity before they start using it to create a world outside of our system!"
"Lets make sure they get too busy complaining, hating, blaming, fighting anythin that will divery their attention awway from opting out of our game and creating change!"
"Perfect, we are in power as long as they are too distracted to realize their own."

Sústredíme sa len na problém a zabúdame premýšľať o tom čo naozaj chceme.
A tomuto musíme porozumieť. Musíme sa informovať o všetkých dostupných možnostiach a riešeniach.
Existujú spôsoby ako liečiť rakovinu, existujú technológie, ktoré sú oveľa lacnejšie než ropa.

Napr. Gravitačná lampa,

Dôležité: 
Aby sme sa dostali zo stavu reakcie do stavu tvorenia je potrebné zanechať identitu obete. Postoj - kedy poukazujeme - že oni sú tí zlí a my sme obete. Zbytočně plytváme svojou energiu. Musím s tým prestať. Nechať to tak a  zobrať zodpovednosť do vlastných rúk. Prestať ukazovať prstom na iných a začať pomáhať jeden druhému. Pomáhať komunite a ľuďom okolo nás.

"Buďte zmenou, ktorú chcete vidieť vo svete." Mahátmá Gándhí

Jednoducho to zanechajme a prestaňme na to míňať svoju energiu. Na všetku tú nenávisť a znechutenie.
Neukazujme prstami na veci okolo seba, zamerajme sa na seba. Začnime od seba.

Zmena je možná!

Zdroje / Odkazy:
http://www.collective-evolution.com/

+


Citát:
Michal Hvorecký zverejnil na svojom Facebooku: (zdroj)

Chcel by som v týchto pohnutých dňoch pripomenúť, že pána Ivana Gašparoviča zvolilo za prezidenta Slovenskej republiky 1 234 787 občanov. Ja som ho nevolil. Všemožne som sa usiloval, aby sa prezidentom nestal, upozorňoval som na to, aký je to človek a politik, dokonca som do kampane proti nemu investoval vlastné peniaze. Nestačilo. Výsledok volieb som rešpektoval, pretože boli slobodné a právoplatné.

Hoci si cením každú občiansku iniciatívu, myslím si, že internetové odvolávanie prezidenta je strata času. Odvolať sa ho nepodarí na webe a už vonkoncom nie v parlamente, hoci, chvalabohu, zúfalá opozícia sa aspoň trocha rozhýbala a ožila, hoci je to skôr zápas prízrakov a karikatúr ako dôveryhodných osobností. Ja nevidím nijaký rozdiel v tom, keď mi o spravodlivosti a boji proti korupcii rozprávajú Počiatek alebo Kaník.

To, čo zažívame teraz, pretrvá zrejme veľmi dlho. Systém parazitovania mocných na štátnych peniazoch sa vžil, zapustil hlboké korene a väčšine spoločnosti zjavne vyhovuje. Občania nechcú vziať zodpovednosť za vlastné životy do svojich rúk. Demokracia sa akosi neujala. Vraždy, krádeže, podvody - nikomu to neprekáža.

Naši ľudia nevedia žiť v prítomnosti. Rojčia o minulosti a desia sa budúcnosti, ale to, čo je dnes, im v slzách pri televízoroch uniká pomedzi prsty. Aj náš premiér je človek minulej éry a stavia na istoty, že dobre už bolo a masy ho za to milujú. Ach, ako fajn bolo ešte včera!

S Ficom ako pravdepodobným budúcim prezidentom tu terajší stav pretrvá možno aj desaťročia. Naša spoločnosť je plná nenávisti a násilia. Ako občan mám často túžbu odísť odtiaľto, ale ako spisovateľ tu chcem zostať. Písanie mi umožňuje nezblázniť sa. Na západe poznajú Absurdistan iba z literatúry, ale u nás je to bežná skúsenosť, každý deň ich prináša haldu nových motívov. Nedokázal by som tu prežiť bez humoru a kníh.

Slovensko nepotrebuje nového prezidenta - pretože ten bude zaručene veľmi podobný terajšiemu a je aj tak len bábkou -, ale potrebuje iróniu, nadhľad, odstup. Inak bude naďalej kráčať dozadu, žiť včera.

Treba protestovať a búriť sa všetkými prostriedkami. Rád pôjdem znova do ulíc, ak budem mať čo len trocha dojem, že to má zmysel, tak ako som to urobil pred rokom.

No podľa mňa ďalšia anti-Gorila, alebo ako sa to protestné hnutie bude volať, by sa nemalo rozbehnúť v uliciach a na námestiach, ale, ak chce byť naozaj úspešné, malo by sa začať v ľudskom vnútri, v každodennom postoji ku konzumu, k reklame, k médiám, k vlastnému životu a k svetu. Bojovať proti vlastnej pohodlnosti je ťažké, ale rozhodne ľahšie ako snívať o zatknutí predstavenstva J&T alebo bojkotovaní Penty.

Kritický prístup sa nedá vytvárať v mase a hluku, ale iba v tichu, sám so sebou. Pracovať na tom je oveľa náročnejšie ako rozoslať facebookové pozvánky, ale ak má skutočne dôjsť k zmene, inú ako túto cestu nevidím. Želal by som vidieť raz túto krajinu ako miesto, kde sa nielen dobre píše, ale aj žije:)

+

Keywords:
Collective Evolution, evolúcia, zmena systému, systém, kapitalizmus, vykorisťovanie, finančné skupiny, zmena, reakcia, vytváranie, tvorba, kreativita, protesty, 2012, posun, pomáhanie, spoločenstvo, komunita,

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Facebook - Pomoc s nastavením súkromia (Január 2011)

Všetky dôležité nastavenia súkromia na Facebooku si upravíte tu.  https://www.facebook.com/settings Našťastie sa Facebook zlepšil a ponúla prehľadnejší rozpis jednotlivých nastavení. Využívajte záložky na ľavej strane.  Všeobecné , Bezpečnosť , Súkrommie , Časová os a menovky , Blokovanie , Upozornenia , Mobil , Odberatelia , Aplikácie , Reklamy , Platby , Darčeky , Panel podpory * Ďalej pokračuje článok z roku 2011. * Na začiatku chcem upozorniť, že tento článok je z januára 2011 - takže niektoré nastavenia sa časom určite zmenia. Nie ste jediní, ktorým občas prekáža nastavovanie svojho účtu na Facebooku. Vie to byť dosť zdĺhavé a veľa ľudí sa v tom nevyzná. Niekedy ma to vie aj pekne vytočiť - ako ťažko sa k niektorým nastaveniam človek prekliká. Pre uľahčenie do budúcnosti som si spísal zoznam priamych liniek na niektoré položky - v nastavení súkromia, ktoré som dlho hladaľ - takto sa k ním dostatne na jedno kliknutie ;) Nastavenia súkromia http://www.faceboo

Návod: Plagát A4 A3 vo Photoshope

Ako na to? Plagát A3 / A4 v Adobe Photoshope. Návod pre totálnych amatérov / začiatočníkov. Zistíme si rozmer papiera A3. Do Google zadáme: "A3 paper size wiki" http://en.wikipedia.org/wiki/Paper_size   Veľkosti sú udávané v milimetroch. A4 - 210 × 297 (šírka x výška) A3 - 297 × 420 (šírka x výška) A2 - 420 × 594 (šírka x výška) Zapneme si Photoshop. CTRL + N / Súbor - Nový   Určíme si Prednastavenie - Medzinárodný papier. Velkosť - A3. Program nám nastaví rozmery - Šírka: 297, Výška: 420 (mm)   Ak budeme plagát tlačiť v profesionálnej tlačiarni, kde budú orezávať biele okraje, je potrebné, aby sme k udanej veľkosti pridali ešte 3 mm spadavky po každej strane. Tieto 3 mm sa nakoniec procesu orežú, takže by sa v nich nemali nachádzať žiadne dôležité údaje, ideálne iba pozadie.  Veľkosť vytvoreného súboru teda môže aj s 3mm spadavkou byť 297 + 6 = 303, 420 + 6 = 426  A3 + 3mm spadavka = 303 x 426 mm  Nezabudnite nastaviť 300 DPI rozlíšenie. DPI =

Upozornenia na nový mail priamo na pracovnej ploche (Gmail, Chrome)

V práci sa mi stáva, že pozabudnem pravidelne kontrolovať e-mailovú schárnku a potom sa stáva, že v súrnych prípadoch, keď ide aj o sekundy som výkonnostne pozadu. Potrebujem upozornenia na nové e-maily priamo na pracovnej ploche alebo nejaké vyskakujúce okná. Pamätal som si, že niečo podobné ponúka Gmail - ak používate Google Chrome, ale v tom množstve nastavení sa človek ľahko stráca. Ak teda používate Gmail a Google Chrome riešenie je jednoduché. Informoval o tom aj článok na Živé.sk ( http://www.zive.sk/gmail-vie-upozornit-na-spravy-i-konverzacie-priamo-na-pracovnej-ploche/sc-4-a-292136/default.aspx ) Stačí ak prejdete na Nastavenia (vpravo hore) Nastavenia - Všeobecné - Upozornenia na pracovnej ploche A zvolíte možnosť: Upozornenia na novú poštu sú zapnuté Na nový e-mail by ste odteraz mali byť upozorňovaný aj oknom - ktoré bude vyzerať približne takto. Keywords: Gmail, Google Chrome, upozornenia, plocha, pracovná plocha, upozornenia priamo na pracovn