Preskočiť na hlavný obsah

Myšlienka dňa 29-3-2011

Bože, tento svet je naozaj čudný! Kam sme sa to dostali?! Študenti si trápia hlavy a míňajú nervy na zbytočné výmysly nevzdelaných učiteľov. Nervy! Nervy! Práca sem práca tam, tancujte ako vám pískame alebo dovidenia vážení.

Prosím vás, nikdy nechodte na vysokú školu len za titul! + Ozvena.

Keď vás to prestane baviť v treťom ročníku, vykašlite sa na to. Srať na "Mgr." pred menom. Ach! Aj tak to nemá význam a moc vám to neprilepší - ale ja viem, poznám to, rodičia to od vás chcú - to je ich predstava. Aby ich deti dosahovali to čo oni nemohli, aj keď chceli.

Aj tak to nič nepomôže, tento štát je stratený rovnako ako celý náš konzumný svet. Milióny charitatívnych spolkov, a nič z toho. V Afrike stále deti v tmavých baniach lúpu drahé kovy.
Zle nám je! Áno viem, môže nám byť aj oveľa horšie .. ale prečo sa na to nepozerať spôsobom, že nám môže byť aj oveľa lepšie.

Je mi ľúto všetkých tých McDonaldo žrútov čo si zakladajú na svojich bielych teniskách. Dnes si pán keď ti v klipoch pípajú viaceré slová. Vychytávaš keď prídeš v drahých handrách s krokodílikom - čím drahšie tým lepšie. Plačem, keď pozerám westerny, kde muži nosili veci, nie kvôli tomu, že mali značku adidas, ale zato, že im boli užitočné. Jednoducho sme už asi všetci načisto zošaleli z tej prepchatosti.

Všímate? Stredná vrstva nejak pomaly bluruje. Benzín ide hore, nafta ide hore. Prezident Spojených štátov, ktorému prednedávnom udelili Nobelovu cenu za mier bombarduje Líbyu - nie doslova, ale určite to odklepol.. ach a Slovensko? Tu je jedno kto je pri moci, aj tak ceny rastú. Raz tam, raz tu. Tí čo sú pri koryte napájajú svoju čriedu. Bol tu Dzurinda, nasral kopec ľudí, tak tu 4 roky panoval Fico. Ten tiež dosť ľudí znechutil, tak sú tu zase pravičiari. Stále dokola, tipujem, že najbližšie voľby vyhrá Fico a zase si všetky zákony prispôsobí naspäť. Baví vás to?

Dožijeme sa niekedy situácie, keď bude jedno či je pri moc pravičiar alebo lavičiar - pretože všetci budú hlasovať z princípu za dobré a spravodlivé zákony a nebudú hrať iba politické hry.

A aby som nezabudol, každý túži po LIKEu! a keď ho nedostane chorobomyselne upadá a cíti sa nepovšimnutý, menejcenný! Sláva tým čo na Facebook nikdy nevstúpili!

Už si ani nepamätám, kedy som objavoval novú hudbu z nadšenia - a púšťal si ju pre seba. Dnes idú všetky deti nad 13 rokov s kožou von - hneď všetko zdieľajú a čakajú na odozvu, bude sa to páčiť aj mojím priateľom zapadnem? Choroba! Čo deti?! Robíme to my všetci. Neni pomoci, proces sa už dávno spustil.

Stačilo. Dosť bolo nervov, môžeme niečo zmeniť? Ťažko meniť druhých, skúsme teda od seba. Namiesto cigarety vyjdite von len tak, aby ste sa nadýchali čerstvého vzduchu. Vyjdite trochu do prírody a nebojte sa ozvať keď vás v reštaurácii neobslúžia adekvátne.

Najväčším nepriateľom sme si aj tak my sami.

Bla Bla.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Facebook - Pomoc s nastavením súkromia (Január 2011)

Všetky dôležité nastavenia súkromia na Facebooku si upravíte tu.  https://www.facebook.com/settings Našťastie sa Facebook zlepšil a ponúla prehľadnejší rozpis jednotlivých nastavení. Využívajte záložky na ľavej strane.  Všeobecné , Bezpečnosť , Súkrommie , Časová os a menovky , Blokovanie , Upozornenia , Mobil , Odberatelia , Aplikácie , Reklamy , Platby , Darčeky , Panel podpory * Ďalej pokračuje článok z roku 2011. * Na začiatku chcem upozorniť, že tento článok je z januára 2011 - takže niektoré nastavenia sa časom určite zmenia. Nie ste jediní, ktorým občas prekáža nastavovanie svojho účtu na Facebooku. Vie to byť dosť zdĺhavé a veľa ľudí sa v tom nevyzná. Niekedy ma to vie aj pekne vytočiť - ako ťažko sa k niektorým nastaveniam človek prekliká. Pre uľahčenie do budúcnosti som si spísal zoznam priamych liniek na niektoré položky - v nastavení súkromia, ktoré som dlho hladaľ - takto sa k ním dostatne na jedno kliknutie ;) Nastavenia súkromia http://www.faceboo

Návod: Plagát A4 A3 vo Photoshope

Ako na to? Plagát A3 / A4 v Adobe Photoshope. Návod pre totálnych amatérov / začiatočníkov. Zistíme si rozmer papiera A3. Do Google zadáme: "A3 paper size wiki" http://en.wikipedia.org/wiki/Paper_size   Veľkosti sú udávané v milimetroch. A4 - 210 × 297 (šírka x výška) A3 - 297 × 420 (šírka x výška) A2 - 420 × 594 (šírka x výška) Zapneme si Photoshop. CTRL + N / Súbor - Nový   Určíme si Prednastavenie - Medzinárodný papier. Velkosť - A3. Program nám nastaví rozmery - Šírka: 297, Výška: 420 (mm)   Ak budeme plagát tlačiť v profesionálnej tlačiarni, kde budú orezávať biele okraje, je potrebné, aby sme k udanej veľkosti pridali ešte 3 mm spadavky po každej strane. Tieto 3 mm sa nakoniec procesu orežú, takže by sa v nich nemali nachádzať žiadne dôležité údaje, ideálne iba pozadie.  Veľkosť vytvoreného súboru teda môže aj s 3mm spadavkou byť 297 + 6 = 303, 420 + 6 = 426  A3 + 3mm spadavka = 303 x 426 mm  Nezabudnite nastaviť 300 DPI rozlíšenie. DPI =

Upozornenia na nový mail priamo na pracovnej ploche (Gmail, Chrome)

V práci sa mi stáva, že pozabudnem pravidelne kontrolovať e-mailovú schárnku a potom sa stáva, že v súrnych prípadoch, keď ide aj o sekundy som výkonnostne pozadu. Potrebujem upozornenia na nové e-maily priamo na pracovnej ploche alebo nejaké vyskakujúce okná. Pamätal som si, že niečo podobné ponúka Gmail - ak používate Google Chrome, ale v tom množstve nastavení sa človek ľahko stráca. Ak teda používate Gmail a Google Chrome riešenie je jednoduché. Informoval o tom aj článok na Živé.sk ( http://www.zive.sk/gmail-vie-upozornit-na-spravy-i-konverzacie-priamo-na-pracovnej-ploche/sc-4-a-292136/default.aspx ) Stačí ak prejdete na Nastavenia (vpravo hore) Nastavenia - Všeobecné - Upozornenia na pracovnej ploche A zvolíte možnosť: Upozornenia na novú poštu sú zapnuté Na nový e-mail by ste odteraz mali byť upozorňovaný aj oknom - ktoré bude vyzerať približne takto. Keywords: Gmail, Google Chrome, upozornenia, plocha, pracovná plocha, upozornenia priamo na pracovn